Unde/ Când/ Cum Plantăm ?

 1. 2011: Octombrie - Noiembrie
  2012: Martie - Aprilie
  [detalii]

Ştiaţi că...?

 1. Un smochin sălbatic din Echo Caves, Africa de Sud are rădăcini ce ajung la 122 m,...
  Citeşte mai mult...
 2. Cel mai bătrân arbore recunoscut este denumit Eternal God - "Zeul Etern" - şi se...
  Citeşte mai mult...
 3. Spre sfârşitul secolului al XVIII-lea un castan european, cunoscut ca şi Copacul celor...
  Citeşte mai mult...
 4. Cel mai masiv copac din lume a fost, până în 1905, Lindsey Creek, fiind doborât în acel...
  Citeşte mai mult...
 
logare / login
Adresa de email:
Parola:

OK

Cont nou  |  Ai uitat parola?
right line element

Ce spun câştigătorii

ASOCIAŢIA HEIDENROSLEIN, Payer Maria Magdalena

Linii   Nu eşti om dacă nu ai plantat un pom!
În tradiţia multor popoare găsim elementul plantării: când se naşte un copil se plantează un pom iar creşterea şi evoluţia copacului este strâns legată de destinul copilului; tot aşa, la moartea celui drag se plantează lângă cruce un pom, care să-i povestească despre «evenimentele» lumii trecătoare. Această tradiţie se regăseşte şi în Maramureş, dar noi plantăm şi dintr-o necesitate impetuoasă.

Defrişările au ajuns la un nivel intolerabil cu consecinţe dezastruoase asupra schimbărilor climatice care au loc în întreaga lume în proporţie de 90% din cauza acţiunilor umane. Din cauza mentalităţii moştenitecetăţenii «au uitat» de spiritul civic şi de obligaţiile care le revin. Iar agenţii economici au înlocuit vechiul dicton leninist de «ÎNVĂŢAŢI! ÎNVĂŢAŢI! ÎNVĂŢAŢI! cu «ÎNHĂŢAŢI !, ÎNHĂŢAŢI!, ÎNHĂŢAŢI! « şi «după mine potopul» ceea ce se şi întâmplăEu consider, că prin educaţie mai putem salva ceea ce a fostodatăo.. Planetă albastră. O educaţie înţeleaptă, solidă şi pe principii sănătoase este fundaţia unei vieţi trăite în armonie cu tine însuţi şi cu lumea înconjurătoare. Părinţii, educatorii, profesorii şi organizaţiile neguvernamentale au misiunea pe cât de nobilă pe atât de dificilă a educaţiei. Mulţi dintre noi avem dorinţe minunate, intenţii valoroase, proiecte desăvârşite, care de foarte multe ori nu prind viaţă din lipsă de timp, din lipsă de resurse ori poate din lipsă de curaj.

De cele mai multe ori, pentru a schimba ceva la tine sau la lumea în care trăieşti, este nevoie de a face fie şi cel mai mic pas în sensul dorit! Deci, plantează un pom! o floare! şi adu şi părinţii, bunicii, vecinii alături de tine! Un pas atât de mic! poate da speranţa existenţei generaţiilor viitoare! Asociaţia Heidenroslein a condus mai multe campanii de plantare la care au participat mii de voluntari atât din mediul urban cât şi din mediul rural. La apelul asociaţiei au răspuns sute de unităţi de învăţământ şi astfel încă odată s-a dovedit dacă mai era necesar - că profesorii, cadrele didactice sunt cei mai harnici voluntari ai României. Deci, tu cel care vei citi aceste rânduri, vino alături de noi şi plantează şi tu alături de noi,dacă vrei să fi om!
PRESEDINTE
Payer Maria Magdalena

înapoi

Program iniţiat de:

Fundatia Prais
 

În sprijinul Programului de Mediu al Naţiunilor Unite:
Campania Un Miliard de Copaci.

Parteneriat cu:

Ministerul Mediului Garda Nationala
MILIOANE DE OAMENI MILIOANE DE COPACI MILIOANE DE OAMENI MILIOANE DE COPACI MILIOANE DE OAMENI MILIOANE DE COPACI MILIOANE DE OAMENI MILIOANE DE COPACI

Membrii fondatori:

Lafarge Sigla Smithfield

Partener:

Amway Logo

Parteneri media:

Media Image Logo Logo Green Report
 
 
2008 PRAIS Corporate Communications All Rights Reserved. Privacy Policy | Regulament

web design by WANTED

 
Inchide
 

Detalii