Unde/ Când/ Cum Plantăm ?

 1. 2011: Octombrie - Noiembrie
  2012: Martie - Aprilie
  [detalii]

Ştiaţi că...?

 1. Un smochin sălbatic din Echo Caves, Africa de Sud are rădăcini ce ajung la 122 m,...
  Citeşte mai mult...
 2. Cel mai bătrân arbore recunoscut este denumit Eternal God - "Zeul Etern" - şi se...
  Citeşte mai mult...
 3. Spre sfârşitul secolului al XVIII-lea un castan european, cunoscut ca şi Copacul celor...
  Citeşte mai mult...
 4. Cel mai masiv copac din lume a fost, până în 1905, Lindsey Creek, fiind doborât în acel...
  Citeşte mai mult...
 
logare / login
Adresa de email:
Parola:

OK

Cont nou  |  Ai uitat parola?
right line element

Ce spun câştigătorii

TERRA ECOLOGICA, Simona Cretu

Linii

Sunt onorată să primesc în acest an premiul trei, la categoria ONG-uri care au plantat arbori. Le mulţumesc organizatorilor care au iniţiat acest concurs pentru faptul că ţin o evidenţă a plantărilor care se fac în România.

În perioada octombrie 2008 - aprilie 2009, ONG-ul Terra Ecologica a mobilizat peste 1500 de voluntari şi am plantat 22.000 de copaci în localităţi din jurul Bucureştiului: Chitila, Dragomireşti Vale, Jilava, Clinceni, Ciorogârla, Crivina şi Roşu.

Ne-am dorit să implicăm cât mai mulţi localnici, reprezentanţi ai autorităţilor, angajaţi de companii, voluntari din Bucureşti, s.a. Din acest motiv am ales să acţionăm în mai multe localităţi pentru că am dorit să readucem în atenţia tuturor necesitatea de a efectua munca în folosul comunităţii şi îndeosebi necesitatea de a crea mai multe spaţii verzi.

Trebuie să recunosc că nu mi-am mai dorit atât de mult să fiu prima în acest an, aşa cum s-a întamplat anul trecut. Mi-am dorit să fie cât mai mulţi oameni care plantează copaci, pe terenurile lor, pe domenii publice sau oriunde altundeva au posibilitatea. Întrebată adesea câţi arbori am mai plantat, am întors întrebarea: “Dar tu câţi copaci ai plantat?”

Mi-am dorit ca toţi romanii să conştientizeze că protejarea pădurilor şi plantarea de noi arbori sunt cauze pentru care este nevoie să acţionăm cât mai mulţi; îmi doresc ca fiecare să facă tot ce poate, acolo unde trăieşte, cu resursele pe care le are. Mi-am dorit să arăt că limitările noi singuri ni le stabilim şi că, daca ne mobilizăm, putem să facem mult mai mult. Nu mi-am dorit să alerg de una singură într-o competiţie pe care în mare parte Terra Ecologica, Fundaţia PRAIS, Viitor Plus şi alţi ecologişti iubitori de natură am creat-o.

Totodată, le mulţumim sponsorilor acestor acţiuni: Apa Nova şi Spoon Media, care au făcut posibil ca aceste acţiuni să aibă loc.

În continuare avem nevoie de sprijin finaciar, pentru a putea continua acţiunile de împăduriere în sezonul octombrie 2009 - aprilie 2010.

Din noiembrie 2007, de când a lansat acest proiect, Terra Ecologica a mobilizat peste 3000 de voluntari şi am plantat 67.000 de copaci, majoritatea în Ilfov.

Toţi cei care doresc să participe la acţiunile de plantare din toamna-primăvara, sunt rugaţi să se înscrie pe lista de discuţii impaduriri@yahoogroups.com


PRESEDINTE
Simona Cretu

înapoi

Program iniţiat de:

Fundatia Prais
 

În sprijinul Programului de Mediu al Naţiunilor Unite:
Campania Un Miliard de Copaci.

Parteneriat cu:

Ministerul Mediului Garda Nationala
MILIOANE DE OAMENI MILIOANE DE COPACI MILIOANE DE OAMENI MILIOANE DE COPACI MILIOANE DE OAMENI MILIOANE DE COPACI MILIOANE DE OAMENI MILIOANE DE COPACI

Membrii fondatori:

Lafarge Sigla Smithfield

Partener:

Amway Logo

Parteneri media:

Media Image Logo Logo Green Report
 
 
2008 PRAIS Corporate Communications All Rights Reserved. Privacy Policy | Regulament

web design by WANTED

 
Inchide
 

Detalii