Unde/ Când/ Cum Plantăm ?

 1. 2011: Octombrie - Noiembrie
  2012: Martie - Aprilie
  [detalii]

Ştiaţi că...?

 1. Un smochin sălbatic din Echo Caves, Africa de Sud are rădăcini ce ajung la 122 m,...
  Citeşte mai mult...
 2. Cel mai bătrân arbore recunoscut este denumit Eternal God - "Zeul Etern" - şi se...
  Citeşte mai mult...
 3. Spre sfârşitul secolului al XVIII-lea un castan european, cunoscut ca şi Copacul celor...
  Citeşte mai mult...
 4. Cel mai masiv copac din lume a fost, până în 1905, Lindsey Creek, fiind doborât în acel...
  Citeşte mai mult...
 
logare / login
Adresa de email:
Parola:

OK

Cont nou  |  Ai uitat parola?
right line element

Regulamentul concursului de plantare "Milioane de oameni, milioane de copaci"

Înscrie-te acum în concursul mişcării naţionale, "Milioane de Oameni, Milioane de Copaci".

Rezultatele campaniei tale de plantare vor fi listate automat în clasamentul care va stabili cele mai active companii şi instituţii ale statului care au plantat cei mai mulţi arbori şi/ sau plante în ediţia
2011 - 2012 a programului.

paragraf bottom shadow
green arrow

Capitolul I

Descriere
Mişcarea naţională de plantare de copaci şi plante, "Milioane de oameni, Milioane de copaci" şi concursul acesteia sunt deschise tuturor companiilor, organizaţiilor, instituţiilor, asociaţiilor, fundaţiilor din România.

Prin munca voluntară a angajaţilor, membrilor acestora, a altor voluntari cu care aceştia se pot asocia (elevi, studenţi, persoane fizice), se plantează anual copaci şi/ sau alte plante, contribuind astfel la efortul general de recreare şi protejare a mediului înconjurător din România.

Calendarul acestei ediţii al activităţilor de plantare este:
Toamna: octombrie - noiembrie 2011;
Primăvara: martie - aprilie 2012.

Participanţii se pot înscrie în program şi în concurs pe site-ul www.milioanedecopaci.ro. Aici au la dispoziţie informaţii şi baze de date publice cu contacte utile pentru buna organizare a activităţilor de plantare.
 
Înscriere în program
 1. Orice companie, asociaţie, organizaţie, instituţie, fundaţie din România, care doreşte să participe la acest program, se poate înscrie direct pe site-ul www.milioanedecopaci.ro, completând formularul de înscriere în program.
 2. Formularul de înscriere în program trebuie să conţină numele organizaţiei, domeniul de activitate, adresa fizică şi de e-mail, numărul de telefon, numele coordonatorului proiectului de plantare.
 3. Instituţiile, companiile, organizaţiile care plantează prin voluntariat se înscriu în program la Secţiunea A.
 4. Instituţiile bugetare (primării, consilii judeţene, administraţiile domeniului public, Romsilva, Ocoalele silvice) care plantează în cadrul activităţilor curente (nu prin voluntariat) se înscriu în program la Secţiunea B.
 5. Rezultatele celor 2 campanii anuale de plantare copaci şi/ sau alte plante pe bază de voluntariat se completează în formularul de înscriere la concurs, de unde vor fi preluate automat de către sistem. Acesta va cuantifica rezultatele şi va afişa on-line topul celor mai active
  organizaţii/ instituţii participante la program.
Clasamentul este alcătuit după următoarele criterii:
 1. Total cumulat număr de copaci (respectiv plante, pentru cei înscrişi în subsecţiunea plante) pentru campania de primăvară şi cea de toamnă.
 2. Total cumulat număr voluntari/ angajaţi care au participat la activitatea de plantare de primăvară/ de toamnă.
 3. Pentru a putea certifica activitatea de plantare de copaci sau alte plante prin voluntariat/ activităţi curente, participantul este rugat să menţioneze în formular numărul avizului de plantare şi instituţia care l-a emis.
 4. Rezultatele cumulate ale celor două campanii de plantare sunt jurizate anual, în luna mai, de către un juriu stabilit de către iniţiatorul proiectului, Fundaţia PRAIS.
 5. Participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate în ceea ce priveşte corectitudinea informaţiilor furnizate în formularul de înscriere în program şi care, în acelaşi timp, constituie şi formularul de înscriere în concurs.
 6. Juriul îşi rezervă dreptul de a verifica dacă aceste informaţii sunt conforme cu realitatea.

Concursul "Milioane de oameni, milioane de copaci"
Concursul "Milioane de oameni, milioane de copaci" este împărţit în 2 secţiuni ale căror rezultate numerice se contorizează separat:

Secţiunea A:
Instituţiile, companiile, organizaţiile care plantează prin voluntariat, cu două categorii:

 1. Subsecţiunea copaci;
 2. Subsecţiunea plante.

Achiziţionează puieţi/ plante din fonduri proprii, asigură transportul voluntarilor şi uneltele necesare plantărilor. Imediat după ce ai finalizat activităţile de plantare de copaci/ plante prin voluntariat, în zona avizată de primăria locală, intră pe site şi completează corect şi complet rezultatele campaniei tale.
Rezultatele vor fi listate automat pe site!

Secţiunea B:
Instituţiile bugetare (primării, consilii judeţene, administraţiile domeniului public, Romsilva, ocoalele silvice) care plantează în cadrul activităţilor curente (nu prin voluntariat), cu două categorii:

 1. Subsecţiunea copaci;
 2. Subsecţiunea plante.

Înscrie-te în topul instituţiilor, organizaţiilor statului care prin obiectul de activitate curent şi finanţare de la buget (nu prin voluntariat), plantează arbori şi/ sau plante în fiecare toamnă şi primăvară.
Rezultatele campaniei tale vor fi listate automat în clasamentul care va stabili cele mai responsabile şi active instituţii şi organizaţii ale statului care au plantat cei mai mulţi arbori şi/ sau plante în ediţia 2011 - 2012 a programului.
Participanţii au obligaţia să verifice pe site dacă formularul lor a fost preluat de calculator, înainte de data limită - 27 mai 2012.

 
 
green arrow

Capitolul II

 
Formular de înscriere în concurs
 1. Înscrierea se face on-line, pe pagina www.milioanedecopaci.ro, secţiunea "Competiţie".
 2. Participanţii au obligaţia să verifice pe site dacă formularul lor a fost preluat de calculator, înainte de data limită 27 mai 2012.
 3. Instituţiile, companiile, organizaţiile care plantează prin voluntariat se înscriu în program la Secţiunea A:
  1. Clasament arbori;
  2. Clasament plante.
 4. Instituţiile bugetare (primării, consilii judeţene, administraţiile domeniului public, Romsilva, Ocoalele silvice) care plantează în cadrul activităţilor curente (nu prin voluntariat) se înscriu în program la Secţiunea B:
  1. Clasament arbori;
  2. Clasament plante.
 5. Nu se acceptă înscrieri în concurs după data de 27 mai 2012.
 
 
green arrow

Capitolul III

 
Participanţi şi condiţii de eligibilitate
 1. Se pot înscrie în concurs: companii, asociaţii, organizaţii, instituţii, fundaţii care doresc să participe, prin activităţi de plantare (copaci sau alte plante) prin voluntariat/ activităţi curente, indiferent de oraşul, localitatea din care provin şi de domeniul în care îşi desfăşoară activitatea.
 2. Voluntarii/ angajaţii trebuie să planteze cât mai mulţi copaci şi/ sau alte plante, dar numai pe baza avizului primăriei locale.
 3. Voluntarii/ angajaţii companiilor, asociaţiilor, organizaţiilor, instituţiilor, fundaţiilor participante la program pot opta pentru plantarea de copaci şi/ sau alte plante.
 4. Companiile, asociaţiile, organizaţiile, instituţiile, fundaţiile pot invita alături de echipele lor de voluntari/ angajaţi: studenţi, elevi sau alte persoane fizice din comunitatea unde îşi desfăşoară activitatea, care sunt dornice să susţină această mişcare naţională.
 
 
green arrow

Capitolul IV

 
Drepturi
 1. Participanţii se pot înscrie în program până la data de 27 mai 2012, prin completarea formularului de înscriere de pe site;
 2. Pot participa în cadrul activităţilor curente pentru instituţiile bugetare (nu prin voluntariat) la activităţile de plantare a copacilor sau a altor plante.
Obligaţiile participanţilor
 1. Să achiziţioneze din fonduri proprii puieţii-copacii/ plantele de la pepiniere, Romsilva, sau orice alte surse pentru care optează.
 2. Instituţiile: statului (primării, consilii judeţene, administraţiile domeniului public, Romsilva, ocoalele silvice) trebuie să specifice în formularul de înscriere sursa fondurilor folosite: proprii sau de la bugetul de stat.
 3. Să asigure transportul tur/ retur al voluntarilor la/ de la locul de plantare.
 4. Să asigure uneltele necesare plantării.
 5. Să obţină avizul de plantare de la primăriile locale.
 6. Să întreţină plantele după finalizarea activităţii de plantare (vezi Secţiunea Sarcini în grădină).
 7. Să trimită prin fax sau email avizul de plantare pentru a se verifica autenticitatea şi corectitudinea informaţiilor completate în formularul de înscriere în concurs.
  FUNDAŢIA PRAIS
  Stradă: Alexandru Puşkin nr. 2, Bucureşti
  Telefoane: 021.317.53.39 / 021.317.53.40 / 021.316.82.04
  Fax: 021.316.81.90
  E-mail: milioanedecopaci@prais.ro
 8. Să respecte prevederile Regulamentului de concurs, deciziile juriului şi ale organizatorilor.
 9. Să completeze toate datele solicitate în formularul de înscriere.
 
 
green arrow

Capitolul V

 
Premii şi Ceremonia de Decernare
 1. Calcularea rezultatelor concursului se face automat pe web-site www.milioanedecopaci.ro, pe baza cifrelor cumulate din formularul de înscriere în concurs, completate de fiecare organizaţie.
 2. Primii 3 clasaţi la ambele categorii din concurs pot fi vizitaţi înainte de Ceremonia de Decernare a premiilor de către reprezentanţi ai juriului, pentru a se verifica autenticitatea şi corectitudinea informaţiilor care i-au calificat pe primele locuri în top.
 3. Partenerii, membrul fondator şi sponsorii vor acorda anual Trofeele "Milioane de oameni, Milioane de Copaci" şi Diplomele de Excelenţă pentru primii 3 clasaţi la fiecare categorie şi subcategorie, precum şi Diplome de Merit pentru toate organizaţiile participante în Program.
 4. Iniţiatorii programului pot decide acordarea unor premii/ menţiuni speciale fără o valoare materială anume: "Primăria Anului", "Direcţia Silvică a Anului", "Consiliul Judeţean al Anului", "Şcoala Anului", "ONG-ul Anului", "Compania Anului".
 5. Ceremonia de Decernare a premiilor are loc anual, pe data de 5 iunie 2012, Ziua Mondială a Mediului.
butonul de navigare spre topul paginii
 

Program iniţiat de:

Fundatia Prais
 

În sprijinul Programului de Mediu al Naţiunilor Unite:
Campania Un Miliard de Copaci.

Parteneriat cu:

Ministerul Mediului Garda Nationala
MILIOANE DE OAMENI MILIOANE DE COPACI MILIOANE DE OAMENI MILIOANE DE COPACI MILIOANE DE OAMENI MILIOANE DE COPACI MILIOANE DE OAMENI MILIOANE DE COPACI

Membrii fondatori:

Lafarge Sigla Smithfield

Partener:

Amway Logo

Parteneri media:

Media Image Logo Logo Green Report
 
 
2008 PRAIS Corporate Communications All Rights Reserved. Privacy Policy | Regulament

web design by WANTED

 
Inchide
 

Detalii